"A kötet, amelyet most a kezében tart, kissé rendhagyó, mert nem szakácskönyv, bár van benne sok recept is. Főként olyan utazási élményeimről mesélek, amelyek érdekesek, szokatlanok, közük van a gasztronómiához, néhányuk az életem különleges fordulataihoz, élményeihez...
Frank Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelt képviselője ebben a könyvben a tartósítással kapcsolatos alaptudnivalókat - pl. befőzés, savanyítás - foglalja össze. Minden könyvhöz 84 öntapadós címke tartozik, kétféle méretben.
Az egészséges táplálkozás nem nélkülözheti az olajos magvakat, hiszen nagy mennyiségben tartalmaznak többszörösen telítetlen zsírsavakat, továbbá gazdag vitamin- és ásványianyag-forrásnak számítanak. Rendszeres fogyasztásuk jelentősen csökkenti a 2-es típusú...
A kötet, amelyet most a kezében tart, kissé rendhagyó, mert nem szakácskönyv, bár van benne sok recept is. Főként olyan utazási élményeimről mesélek, amelyek érdekesek, szokatlanok, közük van a gasztronómiához, néhányuk az életem különleges fordulataihoz, élményeihez...
Frank Júlia új szakácskönyve a hagyományos ünnepi étkezések összeállításához és elkészítéséhez nyújt segítséget ételsorok és kipróbált receptek formájában. A karácsonyi és húsvéti ünnepkör gasztronómiai kínálatán túl a hétköznapi élet ünnepi pillanatait,...
"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszenegy részük a nagymamám féltve őrzött régi receptje, más részük pedig újfajta, modern, de kipróbált készítmények receptje, sokuk a saját kisérletezésem eredménye." (Frank Júlia)
"Kedves Olvasóm! Gondolom, Ön is ugyanúgy szereti a süteményeket, mint ahogyan szinte mindenki. Számtalan süteményes könyvet találni a könyvesboltok polcain, de az, amelyet most a kezében tart, kissé különbözik a többitől. Egyrészt abban, hogy ennek a receptkönyvnek a...
A Frank Júlia konyhája sorozat egy újabb kötetét tartják a kezükben, amelyben ínycsiklandó zöldséges ételek receptjeit osztom meg Önökkel. Azonban ne közismert köreteket és főzelékeket keressenek benne, mert ilyenek itt - helyszűke miatt - nem találhatók. Csak az újfajta,...
A "Frank Júlia konyhája" című sorozat második kötetét tartják a kezükben. A sajt és a gomba – együtt vagy külön – a hagyományos és az ínyenc ételek elengedhetetlen alapanyaga. Mindkettő egészséges élelmiszer, amely számtalan variációban használható. Vannak közöttük...
(100 recept) Eredetileg svéd szokás, hogy a vendégeknek szánt összes ételt-italt egyszerre kiteszik az asztalra, ahonnan ki-ki kedve és gusztusa szerint válogat. Svédasztalos büféről akkor beszélünk, ha a büféasztalon többféle hideg és meleg étel, desszert és ital...
The Rosenstein restaurant is in actual fact the kitchen-stove-dining room of great big family where one can have wonderful gasronomical experiences. Here the food is honest, and dishes of authentic Hungarian, Jewish and international cuisines can all be found. The name Rosenstein has become...
A Rosenstein vendéglő voltaképpen egy nagy-nagy család konyhája - tűzhelye - ebédlője, ahol a betérőnek csodálatos gasztronómiai élményekben lehet része. Ahol az étel az, aminek hívják, ahol a hamisítatlan magyar és a nemzetközi konyha fogásai egyaránt megtalálhatóak. A...
Alsó két sarka ütődött. Frank Júlia új szakácskönyve a hagyományos ünnepi étkezések összeállításához és elkészítéséhez nyújt segítséget ételsorok és kipróbált receptek formájában. A karácsonyi és húsvéti ünnepkör gasztronómiai kínálatán túl a...
Négyezer megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési ötletet és tanácsot kínál olvasóinak és felhasználóinak a Magyarországon és külföldön is jól ismert gasztronómiai szakember konyhai enciklopédiája. Frank Júlia...
Frank Júlia új szakácskönyve körbekalauzol az Európai Unióban, és megismertet a régiók és tagállamaikkonyhájának jellegzetességeivel.A receptekből teljes nemzeti ételsorok állíthatók össze, s a hozzávalók csupa olyan alapanyagot tartalmaznak, amelyek Magyarországon is...
E szakácskönyvben lévő ételek receptjei kissé eltérnek a szokásos leírásoktól, mert az alapanyagok és az ízesítők zamata sem mindennapi. Torma, gyömbér, mustár, olajbogyó, grépfrút, citrom- és narancshéj, endívía, retek, zeller, spárga, padlizsán, cékla, mandula,...
A lapok széle kissé hullámos, néhány lapja foltos. Az étvágygerjesztő finomságok, a pompás ételköltemények ínycsiklandó fotóival illusztrált, színes szakácskönyvek korában sokan keresnek olyan receptgyűjteményt, amelyben a főzés alapjaitól, a rántástól kezdve a...
Az étvágygerjesztő finomságok, a pompás ételköltemények ínycsiklandó fotóival illusztrált, színes szakácskönyvek korában sokan keresnek olyan receptgyűjteményt, amelyben a főzés alapjaitól, a rántástól kezdve a legegyszerűbb leveseken, főzelékeken, köreteken át az...
Hátlapján cédula. Talán nem mindenki tudja, de egy nem hivatalos értékelés szerint a világ első konyhája a francia, a második a kínai és a harmadik... nos, kitalálták. Ez az értékelés elsősorban az ízek gazdagságára, harmóniájára vonatkozik. Ugyanakkor az elsők között...
Hátsó tábláján cédulával. Talán nem mindenki tudja, de egy nem hivatalos értékelés szerint a világ első konyhája a francia, a második a kínai és a harmadik... nos, kitalálták. Ez az értékelés elsősorban az ízek gazdagságára, harmóniájára vonatkozik. Ugyanakkor az...
Talán nem mindenki tudja, de egy nem hivatalos értékelés szerint a világ első konyhája a francia, a második a kínai és a harmadik... nos, kitalálták. Ez az értékelés elsősorban az ízek gazdagságára, harmóniájára vonatkozik. Ugyanakkor az elsők között foglalunk helyet a...