Bővebb ismertető
T U D A T O S S Á G - F E N N T A R T H A T Ó S Á G
- K Ö R N Y E Z E T B A R Á T T Á P L Á L K O Z Á S
A superfood kifejezés sokak számára egyet jelent az egészséggel, hiszen olyan
alapanyagot mutat, amely valamely értékes tulajdonságában kiemelkedik társai közül.
A legnépszerűbbek sorát a goji bogyó, az avokádó, a tengeri moszat és a lazac vezeti,
ám a vargányáról, a rizsről vagy akár a sárgarépáról, padlizsánról már csak kevesen
tudják, hogy szintén igazi szuperélelmiszerek, ráadásul itthon is megteremnek.
E könyv szerzője nem kevesebbre vállalkozott, minthogy összegyűjtse mindazokat
a hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat,
melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést.
Dietetikusként hitelesen mutatja be értékes tápanyagtartalmukat, egészségünkre
gyakorolt pozitív élettani hatásukat és változatos konyhai felhasználásukat. Mindezek
mellett ahhoz is kellő bizonyítékkal szolgál, miért érdemes elsősorban a hazai
szuperalapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és hogy ezzel a választással milyen
sokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében.
A látványos, kedvcsináló fotókkal illusztrált kiadványban több mint száz hazai
szuperélelmiszer, és a belőlük készült izgalmas, ínycsiklandó és egészséges finomságreceptje kapott helyet. S, hogy az alapanyagok beszerzése se okozzon gondot,
a hazai termőhelyekről, illetve az aktuálisan elérhető termények listájárólis tájékozódhatnak az olvasók.Tegyük változatossá, értékessé étkezésünket!