kategória
szerző
cím
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett
Regisztráció
Számlázási cím - Erre a címre állítjuk ki a számlát
Név
*
Cégnév
Adószám
Ország
*
Város
*
Irányítószám
*
Utca, házszám
*
Telefonszám
+
*
E-mail cím
*
Jelszó
*
Jelszó mégegyszer
*
Szállítási cím
 
A szállítási cím ugyanaz mint a számlázási cím
Név
*
Cégnév
Ország
*
Város
*
Irányítószám
*
Utca, házszám
*
Hírlevél
 
Feliratkozom a Líra Könyv Zrt. alábbi hírlevél fajtáira:
**
 email
 SMS
 postai kézbesítés
A Líra Könyv Zrt. adatvédelmi és adatkezelési szabályzatát elolvastam és elfogadom.
 
Feliratkozom a rozsavolgyi.hu alábbi hírlevél fajtáira:
**
 email
 SMS
 postai kézbesítés
A Líra Könyv Zrt. adatvédelmi és adatkezelési szabályzatát elolvastam és elfogadom.
Törzsvásárlói regisztráció
 
 Nem szeretnék törzsvásárlói kártyát
 Van már törzsvásárlói kártyám
 Szeretnék törzsvásárlóként regisztrálni
HVG klubkártya regisztráció
Klubkártyaszám
MAKASZ kártya regisztráció
Kártyaszám
Általános Szerződési Feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Líra Könyv Zrt., mint a Líra Könyv Zrt.-lira.hu Internetes Könyváruház üzemeltetője; (a továbbiakban: Áruház) és Önnek, mint a Líra Könyv Zrt.-lira.hu Internetes Könyváruház által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő megrendelőnek (továbbiakban: Vevő vagy úgyis mint Ön) a jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Áruház és Vevő v. Ön a továbbiakban együttesen: Felek). A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely lira.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: Líra Könyv Zrt.-lira.hu Internetes Könyváruház)  keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. A  Líra Könyv Zrt.-lira.hu Internetes Könyváruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.) valamint a Ptk. szabályozza. 
1. Az áruház adatai:
Az áruház üzemeltetője, a termékek eladója:
Líra Könyv Zrt.-lira.hu Internetes Könyváruház
1105 Budapest, Kelemen utca 13.
Telefonszám: 411-2440
Cégjegyzékszám: 01-10-042263
Adószám: 10853665-2-42
Statisztikai szám: 10853665529711400
Nyilvántartást vezető bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (Belkereskedelmi és Idegenforgalmi Főosztály) határozata alapján (Ikt. szám: BIF-003157900/2004/C) a lira.hu Internetes Könyváruházat üzemeltető Líra Könyv Zrt. a C/002 694 nyilvántartási számon csomagküldő kereskedelmi tevékenységet folytathat.
Rendelésével, vásárlásával kapcsolatban Ügyfélszolgálatunk információt nyújt hétköznap 8.00-16.00 óráig:
411-2440 
 (Magyarország területéről helyi tarifával hívható)  

Amennyiben e-mailben szeretne ügyfélszolgálatunkhoz fordulni, erre a címre küldheti levelét: levelek@lira.hu

Webtárhelyet biztosító szolgáltató: DoclerWeb Kft.

Név: DoclerWeb Kft.

Székhely: 1101 Budapest, Expo tér 5-7.

Telephely: 1101 Budapest, Expo tér 5-7.

Tel: +36-1-432-3135

 2. A rendelés folyamata
A Kosár segítségével indíthatja el a vásárlás folyamatát. Minden keresés-, ajánló-, lista- vagy termékoldalon a termékek mellett/alatt egy kosár ikont talál, amelyre kattintva a Kosarába teheti az adott terméket.

A Kosár több különböző terméket is tartalmazhat, a mennyiség megváltoztatásával akár ugyanabból a termékből többet is vásárolhat, valamint ki is veheti a kosarából azokat, melyeket nem kíván megvásárolni.

Amennyiben tőlünk vagy valamelyik partnerünktől egy lira.hu webáruházban beváltható kupont kap, akkor a kuponkódot a kosár oldalon lehet érvényesíteni, a kosár mellett jobbra. A kuponkód beírása után a 'KUPON BEVÁLTÁSA' gombra kattintva a fizetendő végösszeg módosul a kupon összegével vagy kedvezmény mértékével. A kupon beírásakor fontos a kis- és nagybetű, valamint a kötőjel megadása úgy, ahogy a kuponkódban is szerepel. A kuponkódot célszerű másolással beilleszteni a megadott mezőbe, ekkor figyeljen, hogy se a kuponkód elé, se a kuponkód mögé ne másoljon szóközt.
Néhány kuponból egyszerre több is beváltható (ez mindig szerepel a kapott kupon leírásában), ilyenkor pl. a megrendelés végösszegétől függően fogad el több kupont a rendszer.

Az ezt követő "Bejelentkezés" oldalon, amennyiben először vásárol a lira.hu-n, egyszerűen a "Regisztráció" gombra kell kattintania. Ha már regisztrált vásárlónk, belépési neve ill. e-mai címe és jelszava megadásával azonosíthatja magát. Törzsvásárlói kártyájának számát is itt adhatja meg.

A "Szállítási opciók" oldalon választhatja ki a szállítás és a fizetés módját (Személyes átvétel vagy futárszolgálat; fizetés utánvéttel vagy bankkártyával).

A "Tovább" gomb megnyomása után a "Személyes adatok" oldalon - regisztrált vásárló esetében - megjelenítjük a számlázási címet, illetve első vásárlásakor itt adhatja meg az adatait. Alapértelmezésben a szállítási cím megegyezik a számlázási címmel, de a számlázási címtől eltérő szállítási címet is megadhat.

A "Tovább" gombra kattintva a "Jóváhagyás" oldalra érkezik, ahol a lira.hu összegzést készít a rendelés végösszegéről, a szállítás és a fizetés módjáról. Itt van lehetősége a szállítással, megrendeléssel kapcsolatos megjegyzés(ek) közlésére is.  

A "Megrendelés elküldése" gombra történő kattintással elfogadja a jelen ÁSZF-ban rögzítettek érvényességét és befejezi a vásárlást. Az ezt követő oldalon - utánvétes fizetés esetében - megköszönjük megrendelését, ekkor biztos lehet abban, hogy rendszerünk regisztrálta vásárlását. Kártyás fizetés esetében rendszerünk átirányítja Önt a OTP Bank biztonságos szerverére, majd a sikeres fizetési tranzakció után zárul le a vásárlás folyamata a fent említett "Köszönöm" oldalon. Felhívjuk figyelmét, hogy a megrendelés elküldésével fizetési kötelezettsége keletkezik a Webáruház felé.

Vásárlásáról minden esetben visszaigazoló e-mailt küld Önnek a lira.hu, melyet a rendelését követően automatikusan küldünk ki az Ön által megadott címre a rendelés részletes adataival. (amennyiben e-mailünket nem kapja meg a megrendelést követő 30 percen belül, kérjük ellenőrizze levelező rendszerének spam mappáját.) Ez a visszaigazoló email üzenet kizárólag a megrendelés a Líra Könyv Zrt-hez történt beérkezését és sikeres rögzítését nyugtázza. A szerződés Ön és a Líra Könyv Zrt. között akkor jön létre, amikor a Líra Könyv Zrt. a szállítással kapcsolatban külön üzenetben értesíti. Ön és az Áruház között jelen ÁSZF alapján létrejött szerződés, magyar nyelven létrejött, írásba foglalt szerződésnek minősül, amelyet az Áruház iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi.

A Líra Könyv Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy a webáruházban a mindenkori helyes adatok kerüljenek feltüntetésre. Amennyiben ennek ellenére téves adat, hibás ár kerül feltüntetésre, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Líra Könyv Zrt. nem köteles a terméket a tévesen feltüntetett áron szállítani. A Líra Könyv Zrt. nem felelős a webáruházban közzétett árazási vagy egyéb hibákért és az ezekből esetlegesen eredő bármilyen kárért és fenntartja a jogot a félreértésen alapuló megrendelések törlésére, azok teljesítésének megtagadására.
A megrendelés elküldése előtt mindvégig lehetőség van az esetleges adatbeviteli hibák azonosítására és kijavítására. A pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért felelősséget nem vállalunk. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

Segítség a kuponbeváltáshoz:
A kuponkódot a kosár oldalon lehet érvényesíteni, a kosár mellett jobbra.
A kuponkód beírása után a 'KUPON BEVÁLTÁSA' gombra kattintva a fizetendő végösszeg módosul a kupon összegével vagy kedvezmény mértékével.
A kupon beírásakor fontos a kis- és nagybetű, valamint a kötőjel megadása úgy, ahogy a kuponkódban is szerepel. A kuponkódot célszerű másolással beilleszteni a megadott mezőbe, ekkor figyeljen, hogy se a kuponkód elé, se a kuponkód mögé ne másoljon szóközt.
Néhány kuponból egyszerre több is beváltható (ez mindig szerepel a kapott kupon leírásában), ilyenkor pl. a megrendelés végösszegétől függően fogad el több kupont a rendszer. 

Külföldi megrendelőinknek

Jelentkezzen be, majd tegye a kosárba a könyve(ke)t. A fizetés gombot megnyomva egy adatlapra érkezik.
Az átvételi, fizetési módok fejléc jobb oldalán rá kell kattintani a "módosít" szövegre, ekkor jelenik meg a "belföldi szállítás" fül és közvetlenül mellette a "külföldi szállítás" fül.
A külföldi szállítás fülre kell kattintani, ahol megjelenik a "Milyen módon szeretné átvenni a könyvet?" kérdés. Itt tudja kiválasztani, hogy légi vagy postai úton szeretné megkapni a könyvet. A kiszállítás ára a jobb sarokban van feltüntetve.
Miután ezt bejelölte válassza ki, hogy bankkártyával vagy PayPallal szeretne-e fizetni.
Ellenőrizze még egyszer, hogy az átvételi és fizetési módokat jól adta-e meg, majd nyomja meg a "megrendelés" gombot, az oldal rögtön a bank vagy a PayPal oldalra ugrik. How to place an order 

To place an order you need to create an account first. You can do this by filling in our registration form. 

To open the form click on "regisztráció" (registration) at the top of the page.
You will see the following lines:
'Név': please write your name here.
'Cégnév': Only for companies. If you need an invoice for a company, please write the name of it here.
'Adószám': Only for companies. If you need an invoice for a company, please write its tax number here.
In the following section you will be asked for your contact details. Please select your country (Ország) from the list, and fill in the city (Város), the post code (Irányítószám), the street and the house number (Utca és Házszám). Next please write your phone number (Telefonszám) and your e-mail address. You have to add a password (Jelszó) which you need to enter twice. 

If your delivery address is the same as your invoice address, please tick the box next to: 'A szállítási cím ugyanaz, mint a számlázási cím.'
If your delivery address (Szállítási cím) is different, please fill in the details in the same way as you did in case of your invoice address above. 

If you wish to receive our newsletters, please leave the box ticked next to: 'Feliratkozom a lira.hu általános hírlevelére'. Otherwise, please remove the tick from the box. 

The following section (HVG klubkártya regisztráció) is for HVG club card owners. If you are not a member please skip this section. 

Below you will see a picture with a security code. Please type this in the box below. Make sure you use capitals and lower-case letters as required. 

To save the registration form click on 'Mentés'. 


If you already have an account, after logging in you can start to add the items you want to your Shopping Cart (Kosárba). Once you've added an item, just keep browsing until the cart will contain all the items you want to order. By clicking the "Fizetés" (Pay) button you will be taken to the order form page. 

In case you are ordering from abroad, you should choose "Külföldi szállítás" (Abroad delivery). First choose of the following shipping methods: normal postal delivery inside Europe (Postai szállítás Európán belül), Air Mail inside Europe (Légiposta Európán belül), normal postal delivery outside Europe (Postai szállítás Európán kívül) or Air Mail outside Europe (Légiposta Európán kívül). In the top right corner of the window you will find the shipping charge (költség) for your order. 

Next, you can choose the method of payment: paying by Credit Card or via PayPal. 

Below you can check your personal details, shipping address and invoicing address you provided and make any necessary adjustments. After submitting your order you will be led to the bank or PayPal site. 

For further information write to us to the levelek@lira.hu e-mail address or call us on +36 1 411-2440 phone number.  


Elektronikus számlázás 
lira.hu a Számlaközpont Zrt. elektronikus számlázási szolgáltatását használja.
Számláit papír alapú számla helyett elektronikus formában kapja, melyet megrendelése átvétele után letölthet az e-mailben küldött hivatkozásról.
Amennyiben először állítunk ki Önnek elektronikus számlát, rendszerünk automatikusan regisztrálja Önt a szamlakakozpont.hu felületén, amelyre belépve nyomon követheti az elkészült elektronikus számlákat. A belépéshez szükséges adatokat e-mailben küldjük meg Önnek a lira.hu webáruházban regisztrált e-mail címére. 

3. Szállítás és fizetési módok
Személyes átvételi lehetőségek

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL A LÍRA BOLTHÁLÓZATÁBAN


Az átvétel helyszínéül kiválasztott üzletet a megrendelés során lehet megjelölni.
Vidéki boltjainkban a személyes átvétel 3-6 munkanap is lehet!
Az átvétel időpontjáról kollegáink minden esetben értesítik az Ön által megadott elérhetőségeken. 
Amennyiben rendelését munkanapokon 13 óráig leadja, akkor a feldolgozást már aznap megkezdjük. Megrendelését nyomonkövetheti a lira.hu oldalon bejelentkezést követően a "Korábbi rendelések" menüpont alatt, valamint e-mailben tájékoztatást küldünk, ha megrendelését feldolgoztuk.
Személyes átvétel esetén nem számítunk fel kiszállítási költséget.
Az átvétel helyszínéül kiválasztott üzletet a megrendelés során lehet megjelölni.
Az átvétel időpontjáról kollegáink minden esetben értesítik az Ön által megadott elérhetőségeken.

Megrendelése 7 napig vehető át a boltban. Amennyiben nem tudja ezalatt átvenni, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak: https://www.lira.hu/hu/ugyfelszolgalat#altalanos

További információkat talál a Líra bolthálózatában történő személyes átvételről ide kattintva 

A SZEMÉLYES ÁTVÉTEL MENETE

1. A megrendelést követően automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk az Ön által megadott e-mail címre arról, hogy megrendelése beérkezett hozzánk. (amennyiben e-mailünket nem kapja meg a megrendelést követő 30 percen belül, kérjük ellenőrizze levelező rendszerének spam mappáját.)
2. Megrendelését feldolgozzuk.
3. Ezt követően ügyfélszolgálatunk minden esetben egyedi értesítést küld e-mailben arra vonatkozóan, hogy mely időponttól veheti át megrendelését.Az egyedi értesítés nem egyezik meg az automatikus visszaigazoló e-maillel.
4. A megrendelés ellenértékét bankkártyávalkészpénzzel és utalvánnyal is kiegyenlítheti áruházaink pénztárainál.

A személyes átvétel minél gyorsabb lebonyolítása érdekében kérjük, hogy lehetőség szerint jegyezzék fel a rendelés 7 jegyű azonosító számát.

 SZEMÉLYES ÁTVÉTEL PICK PACK CSOMAGÁTVÉTELI PONTOKON 

Amennyiben rendelését munkanapokon 13 óráig leadja, akkor a feldolgozást már aznap megkezdjük. Megrendelését nyomonkövetheti a lira.hu oldalon bejelentkezést követően a "Korábbi rendelések" menüpont alatt, valamint e-mailben tájékoztatást küldünk, ha megrendelését feldolgoztuk.
Az ország 240 településen megtalálható több, mint 800 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot. A helyszínen készpénzes és bankkártyás fizetési mód elérhető, de ezek pontonként eltérőek lehetnek. Utalvánnyal a Pick Pack Pontokon nincs lehetőség fizetni.Díjszabás:

5.000 Ft alatti rendelési összeg esetén: 590 Ft

5.000 Ft és 10.000 Ft közötti rendelési összeg esetén: 390 Ft

10.000 Ft feletti rendelési összeg esetén ingyenes


Amennyiben előrendelhető terméket tartalmaz rendelése, és több csomagban kéri a szállítását, úgy minden egyes csomagra szállítási költség kerül felszámításra. Abban az esetben, ha a rendelés értéke meghaladja a 10.000 Ft-ot, akkor az első csomag kiszállítása ingyenes, minden további csomagra értéktől függően felszámításra kerül a kiszállítási díj.


Megrendelése 6 napig vehető át a kiválasztott ponton. Amennyiben nem tudja ezalatt átvenni, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak: https://www.lira.hu/hu/ugyfelszolgalat#altalanos

Csomagról információ kérése:
Tel: 06-1-881-2616
Nyitva tartás: H-P 07:00-20:00
E-mail: pickpackpont@sprinter.hu | Web: www.pickpackpont.hu

Az átvevőnek a csomag átvételét bizonyító aláírás előtt be kell mutatnia a személyazonosságát igazoló hatósági igazolványát (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) valamint ha a csomagot nem a címzett veszi át közölni kell az átvétel jogcímét is. Abban az esetben, ha a címzett helyett meghatalmazott veszi át a csomagot, akkor két tanú aláírásával ellátott meghatalmazást is kérnek az átvételi pontokon.

További információkat talál a Pick Pack átvátellel kapcsolatban ide kattintva

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL POSTAPONT CSOMAGÁTVÉTELI PONTOKON


Amennyiben rendelését munkanapokon 13 óráig leadja, akkor a feldolgozást már aznap megkezdjük. Megrendelését nyomonkövetheti a lira.hu oldalon bejelentkezést követően a "Korábbi rendelések" menüpont alatt, valamint e-mailben tájékoztatást küldünk, ha megrendelését feldolgoztuk.
A helyszínen készpénzes és bankkártyás fizetési mód elérhető, de ezek pontonként eltérőek lehetnek. Utalvánnyal nincs lehetőség fizetni.


Díjszabás:
5.000 Ft alatti rendelési összeg esetén: 590 Ft
5.000 Ft és 10.000 Ft közötti rendelési összeg esetén: 390 Ft
10.000 Ft feletti rendelési összeg esetén ingyenesAmennyiben előrendelhető terméket tartalmaz rendelése, és több csomagban kéri a szállítását, úgy minden egyes csomagra szállítási költség kerül felszámításra. Abban az esetben, ha a rendelés értéke meghaladja a 10.000 Ft-ot, akkor az első csomag kiszállítása ingyenes, minden további csomagra értéktől függően felszámításra kerül a kiszállítási díj. 

Csomagautomatákban az őrzési idő 2 munkanap, PostaPontokon 5 munkanap az őrzési idő – ez időn belül bármikor érte mehet. Amennyiben nem tudja ezalatt átvenni, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak: https://www.lira.hu/hu/ugyfelszolgalat#altalanos

További információkat talál a PostaPont átvétellel kapcsolatban ide kattintvaSZEMÉLYES ÁTVÉTEL FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁKBAN


Amennyiben rendelését munkanapokon 13 óráig leadja, akkor a feldolgozást már aznap megkezdjük. Megrendelését nyomonkövetheti a lira.hu oldalon bejelentkezést követően a "Korábbi rendelések" menüpont alatt, valamint e-mailben tájékoztatást küldünk, ha megrendelését feldolgoztuk.
A helyszínen csak bankkártyás fizetési mód elérhető. Utalvánnyal a nincs lehetőség fizetni.

Díjszabás:

5.000 Ft alatti rendelési összeg esetén: 590 Ft

5.000 Ft és 10.000 Ft közötti rendelési összeg esetén: 390 Ft

10.000 Ft feletti rendelési összeg esetén ingyenes
Amennyiben előrendelhető terméket tartalmaz rendelése, és több csomagban kéri a szállítását, úgy minden egyes csomagra szállítási költség kerül felszámításra. Abban az esetben, ha a rendelés értéke meghaladja a 10.000 Ft-ot, akkor az első csomag kiszállítása ingyenes, minden további csomagra értéktől függően felszámításra kerül a kiszállítási díj. 

A csomagautomaták bevásárlóközpontokban vannak elhelyezve, a megrendelt termékek a bevásárlóközpont nyitvatartási idejében bármikor átvehetőek.

Amint csomagja megérkezik az automatába, a FOXPOST sms-ben küld értesítőt és egy egyedi kódot, mellyel 3 napig átvehető a csomag.
Fontos: az automatáknál csak bankkártyával tud fizetni.

Csomagja nyomon követhető a https://www.foxpost.hu/csomagkovetes/ oldalon a csomagszám megadásával

Országosan már több mint 60 FOXPOST csomagautomata található, az automaták listáját megtalálja a https://www.foxpost.hu/csomagautomata-kereso/ oldalon

További információkat talál a Foxpost csomag átvétellel kapcsolatban ide kattintvaSzállítás futárszolgálattal


Belföldre a Sprinter futárszolgálattal szállítjuk ki a megrendelt termékeket. A futárszolgálat csak készpénzt fogad el. Bankkártyával történő fizetésre a rendelés leadáskor, előre fizetéssel van lehetőség.
Amennyiben rendelését munkanapokon 13 óráig leadja, akkor a feldolgozást már aznap megkezdjük. Megrendelését nyomonkövetheti a lira.hu oldalon bejelentkezést követően a "Korábbi rendelések" menüpont alatt, valamint e-mailben tájékoztatást küldünk, ha megrendelését feldolgoztuk.


Szállítási díjak

5.000 Ft alatti rendelési összeg esetén: 799 Ft

5.000 Ft és 10.000 Ft közötti rendelési összeg esetén: 599 Ft

10.000 Ft feletti rendelési összeg esetén a kiszállítás ingyenes


Amennyiben előrendelhető terméket tartalmaz rendelése, és több csomagban kéri a szállítását, úgy minden egyes csomagra szállítási költség kerül felszámításra. Abban az esetben, ha a rendelés értéke meghaladja a 10.000 Ft-ot, akkor az első csomag kiszállítása ingyenes, minden további csomagra értéktől függően felszámításra kerül a kiszállítási díj.

Csomagról információ kérése:
Tel: 06-1-881-2615
Nyitva tartás: Kedd, Szerda, Csütörtök, Péntek: 08:00 – 17:30
Hétfő: 07:30 – 19:30
E-mail: info@sprinter.hu | Web: www.sprinter.hu

Bankkártyás fizetés
A fizetés bármely bank által kibocsátott VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro és JCB kártya használatával lehetséges.
Felhívjuk figyelmét, hogy egyes bankok korlátozhatják a bankkártyákkal végrehajtható tranzakciók körét. 

Bankkártyás fizetést választva a rendelés utolsó lépéseként a bank oldalára jut, ahol az alábbi mezőket kell kitöltenie: 

bankkártyaszám a kártya előlapján található
név a kártyán szereplő név
lejárati dátum (év és hónap) a kártya előlapján található
ellenőrző szám utolsó 3 jegye a kártya hátoldalán található


Fizetés Erzsébet-kártya Ajándék zseb, Erzsébet-kártya Iskolai zseb utalványokkal
Webáruházunkban Erzsébet-kártya Ajándék zseb és Erzsébet-kártya Iskolai zseb utalványokkal is fizethet. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben fenti utalványokkal vásárol, úgy elállás esetén a vételárat kizárólag Líra kupon formájában tudjuk visszaadni, amelyet levásárolhat a webáruházunkban. Készpénz jóváírásra nincsen lehetőség. 

További segítség 


Törzsvásárlói rendszer
lira.hu online webáruházban a maximum 20% alapkedvezményen felül az elmúlt 365 napban (egy év) a lira.hu-n vásárolt termékek értékétől függően további 7% kedvezményben részesülhet, így akár 27% kedvezménnyelvásárolhatja meg kedvenc könyveit. Ehhez nem kell mást tennie, mint törzsvásárlói kártyát igényelnie, vagy megadnia már meglévő Líra törzsvásárlói kártyájának számát. 

A törzsvásárlói rendszerről bővebben itt olvashat. 

ERZSÉBET UTALVÁNY
ERZSÉBET GYERMEKVÉDELMI 
ERZSÉBET AJÁNDÉK 
ERZSÉBET ISKOLA 
ERZSÉBET KULTÚRA (Csak kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló jegy és bérlet vásárlására használható fel.) 
ERZSÉBET SPORT (Csak sportrendezvényekre fogadjuk el, kizárólag belépőjegy, bérlet vásárlására.)
ERZSÉBET PLASZTIK KÁRTYA
AJÁNDÉK
ISKOLAI
KULTÚRA (Csak kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló jegy és bérlet vásárlására használható fel.)
SPORT (Csak sportrendezvényekre fogadjuk el, kizárólag belépőjegy, bérlet vásárlására.)
EDENRED
TOP PRÉMIUM, 
TICKET SPORT+CULTURE (Csak sport vagy kulturális rendezvényekre fogadjuk el, kizárólag belépőjegy, bérlet vásárlására.)
TICKET SERVICE / MÁSNÉVEN BEISKOLÁZÁSI /
EDENRED PLASZTIK KÁRTYA
Edenred Ajándék- és Bevásárló kártya
Edenred Ajándék Ezüst kártya
Edenred Ajándék Arany kártya
Edenred Beiskolázási kártya
Edenred Kultúra és Sport kártya (Csak sport vagy kulturális rendezvényekre fogadjuk el, kizárólag belépőjegy, bérlet vásárlására.)
POSTA PALETTA
ISKOLA KEZDÉSI 
AJÁNDÉK 
SPORT ÉS KULTÚRA (Csak sport vagy kulturális rendezvényekre fogadjuk el, kizárólag belépőjegy, bérlet vásárlására.)
OTP CAFETERIA
ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS
AJÁNDÉK
KULTÚRA UTALVÁNY (Csak kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló jegy és bérlet vásárlására használható fel.)
MULTI-PAY CAFETÉRIA
ISKOLAKEZDÉSI, AJÁNDÉK, SPORT-KULTÚRA (Csak sport vagy kulturális rendezvényekre fogadjuk el, kizárólag belépőjegy, bérlet vásárlására.), ÚJSÁG-KÖNYV.


Kártya neve

Kedvezmény mértéke

HVG Klubkártya

7%

MAKASZ kártya

7%

EON jutalomkártya

7%

RTL-Klub bank- és hitelkártya

7%

Budapesti Operettszínház törzskártya felmutatása esetén automatikusan Líra törzsvásárlói kártyát kap

Telekom Kapcsolat kártya

7%

Adott boltokban a bevásárlóközpont kártyája

megállapodás szerint

Magyar Kedvezményhálózat kártyája

7%

Raiffeisen OneCard Bankkártya

7%Ajándékkártya

Cardnet Zrt.

Líra ajándékkártya (arany- és kék szegélyű)

Cardnet Zrt.

Líra ajándékkártya (Kultúra és szórakozás, Karácsony, Születésnap)

Az ajándékkártyáról bővebb információt olvashat ide kattintva.

ERZSÉBET UTALVÁNY
ERZSÉBET GYERMEKVÉDELMI 
ERZSÉBET AJÁNDÉK 
ERZSÉBET ISKOLA 
ERZSÉBET PLASZTIK KÁRTYA
AJÁNDÉK
ISKOLAI
EDENRED
TOP PRÉMIUM, 
TICKET SPORT+CULTURE (Csak sport vagy kulturális rendezvényekre fogadjuk el, kizárólag belépőjegy, bérlet vásárlására.)
TICKET SERVICE / MÁSNÉVEN BEISKOLÁZÁSI /
EDENRED PLASZTIK KÁRTYA
Edenred Ajándék- és Bevásárló kártya
Edenred Ajándék Ezüst kártya
Edenred Ajándék Arany kártya
Edenred Beiskolázási kártya
Edenred Kultúra és Sport kártya (Csak sport vagy kulturális rendezvényekre fogadjuk el, kizárólag belépőjegy, bérlet vásárlására.)
POSTA PALETTA
ISKOLA KEZDÉSI 
AJÁNDÉK 
SPORT ÉS KULTÚRA (Csak sport vagy kulturális rendezvényekre fogadjuk el, kizárólag belépőjegy, bérlet vásárlására.)
OTP CAFETERIA
ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS
AJÁNDÉK UTALVÁNY


Kártya neve

Kedvezmény mértéke

HVG Klubkártya

7%

MAKASZ kártya

7%

EON jutalomkártya

7%

RTL-Klub bank- és hitelkártya

7%

Budapesti Operettszínház törzskártya felmutatása esetén automatikusan Líra törzsvásárlói kártyát kap

Telekom Kapcsolat kártya

7%

Adott boltokban a bevásárlóközpont kártyája

megállapodás szerint

Magyar Kedvezményhálózat kártyája

7%

Raiffeisen OneCard Bankkártya

7%Ajándékkártya

Cardnet Zrt.

Líra ajándékkártya (arany- és kék szegélyű)

Cardnet Zrt.

Líra ajándékkártya (Kultúra és szórakozás, Karácsony, Születésnap)

Az ajándékkártyáról bővebb információt olvashat ide kattintva.A fenti utalványokat a lira.hu webáruházban rendelt termékekre csak abban az esetben tudjuk elfogadni, ha az átvétel helyszínéül Líra könyvesboltot választ.
Pick Pack Pont-ban, Foxpost automatában, Postai szolgáltatással történő átvételkor, Sprinter futárszolgálattal történő kiszállítás esetén és előre bankkártyával való fizetés esetén nem tudja felhasználni őket.
Líra könyvesboltban történő személyes átvételkor fizethet bármely fenti utalvánnyal.

Az utalványok elfogadása boltonként eltérő lehet, így vásárlás előtt tájékozódjon az Ön által kiválasztott boltban!
Bolti és internetes vásárlás utalványokkal történő együttes fizetése nem lehetséges!

Utalvánnyal történő fizetés esetén egyéb kedvezmény nem vehető igénybe, és annak teljes értékét le kell vásárolni, készpénzre nem váltható és készpénzt nem áll módunkban visszaadni.
4. eKönyv rendelés
Oldalunkon az eKönyveket a papír könyvektől azzal különböztetjük meg, hogy a bal felső sarkán egy kis zöld színű szalagot helyeztünk el, és a könyv címe mögött szögletes zárójelben szerepel, hogy [eKönyv], valamint a „kosárba” gomb zöld színű.

Amennyiben kosara eKönyvet is tartalmaz, akkor csak bankkártyás vagy PayPal fizetési módok közül választhat, függetlenül attól, hogy a kosara az eKönyvön kívül tartalmaz-e más terméket.

A megrendeléséről kap egy visszaigazoló emailt, amely a tartalmazza a következő mondatot: Megrendelt eKönyvet a következőképpen tudja letölteni: lépjen be a lira.hu webáruházba a felhasználó nevével és jelszavával, kattintson a korábbi rendelésekre, a rendelések között kattintson a visszaigazoló e-mailben szereplő rendelés azonosítóra, majd a rendelésen belül válassza ki az egyik eKönyv letöltési linket. 
Ekönyv használati útmutató  
Ekönyvekre nem vonatkozik az elállási jog! Kérjük, vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy olvasójához megfelelő formátumot választott-e!

A vevő elektronikus könyv vásárlása esetén hozzájárul, hogy neve, illetve a vásárlás tranzakció száma belekerüljön az általa vásárolt e-könyvekbe a könyv második oldalán láthatóan, illetve kódolt formában is.

5. Elállási/felmondási tájékoztató 
Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől. Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Ön az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja. Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:

Líra Könyv Zrt. - Lira.hu
1105 Budapest, Kelemen utca 13.
Telefon: 411-2440
e-mail: levelek@lira.hu
Elállási/felmondási nyilatkozatmintát itt érheti el. 
Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/ felmondási nyilatkozatát. Ön nem gyakorolhatja fentiek szerint elállási/felmondási jogát, a lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a vevő a csomagolást felbontotta. 
Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a 45/2014 (II.26) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) 29. § (1) bekezdésének m) pontja értelmében Ekönyvekre (nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom) nem vonatkozik az elállási jog. Ön az E-könyv megrendelés leadásával, kifejezett, előzetes beleegyezését adja ahhoz, hogy a megrendelés leadását követően teljesítést haladéktalanul megkezdjük és tudomásul veszi, hogy teljesítés megkezdését követően Ön elveszíti a Korm. rend. 20 §-a szerinti elállási jogát.
Kérjük, vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy olvasójához megfelelő formátumot választott-e! Hanghordozók (CD/MC) és filmek esetében (DVD/VHS) Ön csak akkor jogosult elállási/felmondási jogát gyakorolni, ha azok bizonyítottan gyártási hibából eredően nem használhatók rendeltetésszerűen. 
Ha Ön eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. 
Tájékoztatjuk Önt, hogy a Líra Könyv Zrt. - lira.hu Internetes Könyváruház nem rendelkezik a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény szerinti magatartási kódexxel. 
6. Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás
a) Kellékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön hibás teljesítésünk esetén velünk szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
Milyen jogok illetik meg Önt a kellékszavatossági igénye alapján?
Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy ez számunkra más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Ön nem kérte, illetve nem kérhette, úgy Ön igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a költségünkre Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra mi adtunk okot.
Milyen határidőben érvényesítheti a Ön a kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor a Ön a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. 
Kivel szemben érvényesítheti Ön a kellékszavatossági igényét?
Ön velünk szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jog érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igény érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket mi értékesítettük Önnek. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
b.) Termékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön- választása szerint az a.) pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Milyen jogok illetik meg Önt a termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Milyen határidőben érvényesítheti a vevő termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a vevőnek kell bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényt a gyártóval szemben kell érvényesíteni.
c.) Jótállás
Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával? Hibás teljesítés esetén egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendelet (továbbiakban: jótállási Korm.rendelet) 1. sz. mellékletében meghatározott tartós fogyasztási cikkekre jótállási kötelezettségünk áll fenn. Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján? A jótállási Korm.rendelet alapján Ön kijavítást vagy kicserélést kérhet. Kötelező jótállás időtartama 1 év Mikor mentesülünk a jótállási kötelezettsége alól? Jótállási kötelezettség alól csak abban az esetben mentesülünk, ha bizonyítjuk, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az a. és a b. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik. 7. Panaszkezelés
Ön a vásárlás során esetlegesen felmerülő panaszait az 1. pont alatt szereplő elérhetőségek valamelyikén teheti meg. Panaszkezelésünk minden esetben térítésmentes.
1. ) Szóbeli panasz
A szóbeli panaszát haladéktalanul megvizsgáljuk és lehetőség szerint azonnal orvosoljuk. Amennyiben Ön a panaszkezelés módjával nem ért egyet vagy a panasz azonnali orvoslására nincsen lehetőség, úgy a panaszáról jegyzőkönyvet veszünk fel, és annak tartalmát egyeztetjük és jóváhagyatjuk Önnel. A jegyzőkönyv másolati példányát átadjuk Önnek. A panaszt annak beérkezését követően megvizsgáljuk és a panasszal kapcsolatos álláspontunkról a benyújtástól számított 30 napon belül indokolással ellátott választ küldünk. Telefonon tett panaszáról készült beszélgetést minőségbiztosítási okokból rögzítjük és hatályos magyar és európai uniós jogszabályokban meghatározott ideig tároljuk. Önnek joga van a hangfelvétel kiadását kérni Társaságunktól, amelyet az erre irányuló kérelem beérkezését követő 30 napon belül teljesítünk. A telefonhívások azonosítására a hívásindítás időpontja szolgál. A panaszról készült jegyzőkönyv a következők adatokat tartalmazza:
a) az Ön neve; 
b) az Ön lakcíme, székhelye, illetve amennyiben szükséges, levelezési címe;
c) a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja;
d) az Ön panaszának részletes leírása
e) az Ön által vásárolt termék cikkszáma vagy egyéb termék beazonosításra alkalmas azonosító
g) a jegyzőkönyvet felvevő személy és az Ön aláírása (utóbbi formai elem személyesen közölt szóbeli panasz esetén elvárt);
2.) Írásbeli panasz 
Írásbeli panasz esetén a panaszügyet a beérkezést követően megvizsgáljuk és vizsgálat eredményéről Önnek a panasz közlését követő 30 napon belül írásbeli választ küldünk. Igény esetén a vizsgálat eredményéről Önt elektronikus úton értesítjük. 
A panaszt a hatályos jogszabályi előírások alapján vizsgáljuk ki, utasítjuk el, vagy orvosoljuk. 
A válaszlevélben kitérünk a panasz teljeskörű kivizsgálásának eredményére, a panasz orvoslása érdekében tett intézkedésekre, elutasítás esetén pedig az elutasítás indokaira. A tájékoztatásunkat egyértelmű, közérthető indokolással látjuk el, melynek során egyszerű nyelvezetet használunk, kerülve a jogi szakkifejezések indokolatlan használatát. Törekszünk arra, hogy válaszlevelünkben Ön valamennyi kifogására érdemi választ adjunk.
3.) Adatkezelés és panasznyilvántartás
A panaszkezelés során következő adatokat kérhetjük el Öntől:

  • Ön neve
  • Ön lakcíme, székhelye, levelezési címe
  • Ön telefonszáma
  • értesítés módja
  • panasszal érintett termék vagy szolgáltatás cikkszáma vagy egyéb azonosító száma
  • panasz leírása, oka
  • Ön panasszal kapcsolatos igénye
  • a panasz alátámasztásához szükséges, az Ön birtokában lévő dokumentumok másolata
  • a panasz kivizsgálásához, megválaszolásához szükséges egyéb adat

A panaszkezelés során benyújtott adatait az információs és önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően kezeljük.
Az írásbeli panaszokat beleértve a személyes megjelenés során előadott panaszról készült jegyzőkönyvet is továbbá az azokra adott válaszokat öt évig archiváljuk. A megőrzési idő elteltével az adathordozókat (okiratokat) leselejtezzük.
A panasznyilvántartásban rögzített személyes adatokat kizárólag a panaszügyek regisztrálásának és a panaszügyek elbírálásának céljából használjuk fel.

4.) Jogorvoslat
Amennyiben panaszát teljes vagy részlegesen elutasítjuk, vagy a panasz kivizsgálására fent megszabott határidő eredménytelenül eltelt, úgy a lakóhelye szerinti illetékes fogyasztóvédelmi szervhez, békéltető testülethez illetve bírósághoz fordulhat.

A fogyasztóvédelmi szervek listáját itt találja meg: http://jarasinfo.gov.hu/jarasok-lista

A békéltető testületek elérhetőségeit pedig itt: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/8579

Bíróság: Az ügyre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság (http://www.birosag.hu)

A 524/2013/EU rendelet 14. cikke alapján Önnek lehetősége van továbbá, hogy a https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU címen elérhető online vitarendezési platformon az interneten vásárolt termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos jogvitáit, bírósági út igénybevétele nélkül rendezze. 

8. Törzsvásárlói szabályzat

1. A Líra Könyv Zrt. törzsvásárlói rendszere kiterjed minden Líra emblémával jelzett könyvkereskedésre és a lira.hu webáruházra:
- a Líra Könyvklub tagjaira,
- a Líra Könyv Zrt. saját és franchise rendszerben üzemeltetett könyvesboltjaira, a Fókusz könyváruházakra, a Rózsavölgyi és Társa Kft. zeneműboltjaira, a Líra-Móra Könyvesboltokra és Könyváruházakra, a továbbiakban boltokra,
- a lira.hu internetes könyváruházra, továbbiakban webáruházra.
2. A törzsvásárlói rendszer tagja lehet minden természetes és jogi személyiségű vásárló, aki jelen törzsvásárlói szabályzatot elfogadja, és az adatlapot kitölti, vagy a lira.hu webáruházban vásárlási értéktől függetlenül törzsvásárlónak regisztrál.
3. Az adatlap kitöltésével és a törzsvásárlói szabályzat aláírásával a vásárló kifejezi szándékát a törzsvásárlói rendszerbe való belépésre, és hozzájárulását adja ahhoz, hogy adatait a rendszergazda kizárólag a Líra törzsvásárlói rendszer, illetve a Líra Könyvklub keretében használja fel. Az adatlapon kötelező a név és a levelezési cím (e-mail cím) megadása. Az ezen felüli kérdésekre való válaszadás önkéntes. Az átadott adatlapot a pénztáros rögzíti, és átnyújt a vásárlónak egy előre sorszámozott törzsvásárlói kártyát, amelynek hátoldalát a vevőnek alá kell írnia. A lira.hu webáruházban való törzsvásárlói regisztrációt követő vásárlás során a megrendelt termékekkel együtt kerül átadásra a törzsvásárlói kártya, amelynek a hátoldalát a vevőnek alá kell írnia. 
A törzsvásárlói kártya a rendszerhez tartozó minden boltban érvényes. A kártya az aláírás pillanatától érvényes az első pontban megjelölt boltokban. A lira.hu webáruházban a boltokban kiváltott kártya adatai egy héten belül kerülnek nyilvántartásba, a lira.hu webáruházban történő regisztrálás során kapott törzsvásárlói szám a lira.hu webáruházban azonnal érvényes, a Líra könyvesboltokban a kártya átvételét követően lehet használni. A törzsvásárlói rendszerrel kapcsolatos Adatkezelési tájékoztatónkat a www.lira.hu/adatvedelmi-tajekoztato oldalon éri el.
4. A törzsvásárlói kártya az 1. pontban szereplő minden boltban kedvezményes vásárlást tesz lehetővé. A kedvezmény mértéke a boltokban könyvre, zenei CD-re, DVD filmre, kottára, hangoskönyvre 7 százalék. A Líra Könyvklub katalógus termékei klubáron vásárolhatók meg. A lira.hu webáruházban a kedvezmény mértéke a megelőző egy év lira.hu webáruházban elért vásárlási értéktől függően sávos. Amennyiben az elmúlt 365 nap forgalma 10 000-20 000 Ft között van, a kedvezmény mértéke +3%, amennyiben az elmúlt 365 nap forgalma 20 001-30 000 Ft között van, a kedvezmény mértéke +5%, amennyiben az elmúlt 365 nap forgalma 30 000 Ft felett van, a kedvezmény mértéke +7%.
A boltok esetében kivételt képeznek a tankönyvek és az akciós termékek, amelyekre nem jár kedvezmény, és a kedvezmény más vásárlói kedvezményekkel nem vonható össze. Több kedvezményes jogcím esetén a vásárló választhat, hogy melyiket kívánja igénybe venni.
A lira.hu webáruház esetében a kedvezmények alól kivételt képeznek az akciós termékek, a műszaki termékek, illetve kivételt képezhet néhány egyéb termék, ezekben az esetekben a termék adatlapján nem jelenik meg a törzsvásárlói kedvezmény.
A törzsvásárlói kör részére a kártyakibocsátó eseti akciókat indíthat, például heti kuponos akciókat.
7. Elvesztett kártya pótlása esetén az új törzsvásárlói kártya költsége a tagot terheli. Új kártya a boltokban és az ügyfélszolgálaton igényelhető (411-2440, levelek@lira.hu) igényelhető.
8. A törzsvásárlói kártya nem átruházható.
9. A törzsvásárlói kártyát a kibocsátó saját, egyoldalú döntéssel bármikor visszavonhatja és a törzsvásárlói kártya szabályzatot egyoldalúan módosíthatja. A kártya a visszavonást követően nem érvényes.
10. A törzsvásárlói kártya nem fizetőeszköz.
A Kártyatulajdonos (Líra Könyv Zrt.) az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Tv. rendelkezései valamint az Európai Unió jogi aktusaiban foglalt rendelkezések szerint köteles eljárni. Arra az esetre, ha a szerződés teljesítéséhez a Kártyatulajdonos harmadik személyt vesz igénybe, a Kártyabirtokos (törzsvásárlói kártya aláírója) felhatalmazza a Kártyatulajdonost, hogy ezen harmadik személy részére, a harmadik személy által ellátandó feladat elvégzéséhez szükséges adatokat kiadja. A Kártyabirtokos hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Kártyatulajdonos hirdetési célból közvetlen levél, illetve egyéb úton értesítse a Kártyabirtokost a Kártyatulajdonos, illetve harmadik személy termékeiről, szolgáltatásairól. A Kártyabirtokos felhatalmazza a Kártyatulajdonost, hogy a reá vonatkozó adatokat a Kártyatulajdonos érdekkörébe tartozó egyéb cégek részére kiszolgáltassa.


Jelen ÁSZF-t nyomtatható verzióban itt érheti el

 A Líra Könyv Zrt. Általános szerződési feltételeit és az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet