kategória
szerző
cím
sorozat
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
Előrendelhető
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen
Líra törzsvásárlónak további kedvezmények>
 
 
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

S. Sárdi Margit (szerk.) - LIKTÁRIUMOS KÖNYV - 1764

LIKTÁRIUMOS KÖNYV - 1764

S. Sárdi Margit (szerk.)

ATTRAKTOR KÖNYVKIADÓ KFT. , Megjelenés: 2017. november 13.
Könyv
 
A régi magyar életet és világot dokumentumokon keresztül bemutató sorozatunk könyvtárak, levéltárak vagy éppen magángyűjtemények mélyén rejtőzködő kéziratokat tesz megismerhetővé a mai olvasó számára. A sorozat új kötete egy 18. századi kéziratos szakácskönyvet mutat...
2280 Ft 2400 Ft
5%
Szállítás: 1-3 munkanap
Ez a termék törzsvásárlóként akár 2112 Ft
Személyes ajánlatunk Önnek
Akik ezt a terméket megvették, ezeket vásárolták még
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető
A régi magyar életet és világot dokumentumokon keresztül bemutató sorozatunk könyvtárak, levéltárak vagy éppen magángyűjtemények mélyén rejtőzködő kéziratokat tesz megismerhetővé a mai olvasó számára. A sorozat új kötete egy 18. századi kéziratos szakácskönyvet mutat be, ami bevezet a sütemény- és lekvárkészítés, valamint a gyümölcsfeldolgozás korabeli titkaiba.

A kötetet a szerkesztő, Sárdi Margit tanulmánya és szójegyzéke teszi még élvezetesebb olvasmánnyá.

"A narancsliktáriumat egészen így főzd - A narancsnak egészen vájd ki a belit, áztasd tiszta hideg vízbe[n], egy éjjel hadd álljon benne. Annak utánna vakargasd ki szépen a belit, hogy csak az haja maradjon. Egy tiszta rézedénybe tedd az áztatott hajat, és főzd erőssen mindaddig, míg a gombostőnek a gombja könnyen általmégyen rajta. Annak utánna hideg vízbe[n] mosd ki, rakd le, míg a vize leszivárog róla, a nádmézet áztasd bé hideg vízbe, tedd a tűzhöz, főzd mindaddig, míg a víz kifő a nádmézből. Azután rakd belé a narancshajat, főzd meg benne jól; csak hogy meg ne égjen, a mézre rávigyázz."


"Birsalmatésztát így csinálj - A birsalmát apróra szeld meg, a magvát, torzsáját vesd ki. Egy fazékba tölts vizet reá, erőssen főzd. Mikor forr a víz, akkor tedd belé a birsalmát. Mikor osztán jó lágyan megfő a bissalma, egy tiszta fejér ruhába ki kell rakni. Mikor jól megszárad a víztől, egy sűrű szitán verd által. Egy font nádmézet mérj és egy font bissalmát, de a negyedrésze igen szép fejér liszt légyen. A bissalmával azután erőssen gyúrd öszve. Micsodás formát akarsz, reányomhadd. Mikor a kenyér kisül, akkor tedd a kemencébe sülni."


Termék adatok
Cím: LIKTÁRIUMOS KÖNYV - 1764
Szerző: S. Sárdi Margit (szerk.)
Kiadó: ATTRAKTOR KÖNYVKIADÓ KFT.
Sorozat: Intra Hungariam...
Oldalak száma: 130
Megjelenés: 2017. november 13.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786155601484
Cimke felhő
tiszta  
Szerzőről
S. Sárdi Margit (szerk.) művei
Bolti készlet  
Vélemény:


Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet