Bővebb ismertető
A tapasztalat úgy tartja, hogy azt, aki csak egy kicsit is szeret főzni, mindig meg lehet lepni egy jólmegválasztott szakácskönyvvel. A gasztrokönyvek világa rég nem a szigorúan vett receptgyűjteményekről szól.
A könyvben nemcsak az egymás után pörgő receptekben találhatjuk meg a számunkra megfelelőt, hanem a különböző halfajok (ponty, amur, harcsa, süllő, csuka, busa, lazac, tok, angolna, pisztráng, paduc, keszeg) életének, szokásainak, táplálkozásainak, fellelhetőségeinek megismerése mellett betekintést nyerhetünk - profi horgászok közreműködésével - horgászatukra is.
A recepteket színes, étvágygerjesztő fotók, a praktikákat vízparton készült élet- és akcióképek teszik izgalmassá. A könyv célja, hogy a szerző
Fishing&Hunting TV-csatornán évek óta nagy népszerűségnek örvendő
Halimádók konyhája című műsorában bemutatott recepteket tematikusan egy könyvbe gyűjtve népszerűsítse a halfogyasztást, felhívja a figyelmet a tudatos és egészséges táplálkozásra, kedvet hozzon egyéni-, családi- vagy baráti horgászatra, közös főzésre.
ANDREJSZKY ZOLTÁN
Több évtizedes újságírói munkássága során sportújságíróként, rádiósként és műsorvezetőként is tevékenykedett. Dolgozott a Kurírnál, és készített dokumentumfilmet Bátonyi Csaba operatőrrel a Fekete Doboznak a manilai csodadoktorokról. Vezeti a Sláger tévében a Zenegasztró műsort és a Zeneváró kívánságműsort, halételeket főz a nemzetközi Fishing & Hunting csatornán, illetve a műsor égisze alatt működő 10 500 fős horgászegyesület elnöke. A 43 szervezetet összefogó és 36 ezer tagot számláló Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének elnökeként 5200 hektárnyi területen gazdálkodnak, őrzik és telepítik a halakat. Az online portál, a Közszolgálat.hu főszerkesztője. Lelkes tenisz- és autóversenyző, díjaival több vitrines szekrényt is meg tudna tölteni.
Nyolcan vannak testvérek, és gyerekkorukban mindannyiuknak ki kellett venni a részüket a házimunkából, emlékezik vissza. „Porszívózni nem szerettem, a főzés viszont érdekelt” – meséli. Amikor felnőttként önállósodott, a főzés egyfajta társadalmi eseménnyé vált számára, és az évek alatt kitanulta minden csínját-bínját, majd a halas ételek szerelmese lett. Amikor sportújságíróként bejárta a fél világot és tudósított sporteseményekről – többek között az 1996-os atlantai, a 2000-es sydney-i és a 2004-es athéni olimpiáról –, baráti és bizalmi kapcsolat alakult ki a sportolókkal. A kettő egyvelegéből pedig összejött valami jó dolog, amit szerte a világon elismernek már a profi halrajongók, gasztroszakemberek és háziasszonyok is: a Halimádók konyhája.