Bővebb ismertető
A Le Cordon Bleu intézet séfjeinek több mint 100, lépésről lépésre illusztrált cukrászreceptjével
A cukrászat bibliája részletesen ismerteti a legváltozatosabb recepteket:
o a közismert, híres klasszikusokat (csokis-pisztáciás Opera szelet, Háromkirályok lepénye, Fekete-erdő torta, epertorta, málnás macaron),
o a könnyen elkészíthető, családi recepteket (lávasütemény olvadó csokoládéval töltve, muffinmangóval és csokidarabkákkal, meleg vanília szuflé, sült alma Tatin módra),
o az újító szellemben alkotott mesterműveket (yuzus fánk szőke csokoládéval, csokoládés mályvacukor, aloe verás torta erdei szamócával, vaníliás kocka cukrozott árvácskával).
A kötet végül bemutatja a cukrászat nélkülözhetetlen munkaeszközeit, alapanyagait és alapkészítményeit.
Valamennyi recepthez rövid, keretes írás tartozik: a séf tippje, amely a díszítéshez, egy-egy szakmai fogáshoz vagy egyéb ügyes megoldáshoz nyújt segítséget.
A Le Cordon Bleu megosztja olvasóival valamennyi titkát, hogy az amatőrök is profi cukrásszá válhassanak.
könyvet közvetlenül a kiadótól vásároltam, így az értékelés kizárólag a könyv tartalmára irányul.
A borító szép, a könyvben található technológiai leírások jók. Ennyi az értékelhetõ, a köny ugyan azt a 2 deszertet írja le 80 alkalommal csak más feltéttel.. technológiai szempontból semmi újítás vagy külföldön használatos modern konyhatechnológia sincs nagyon benne.
Hobbi cukrászoknak nyugodtan ajánlom, de aki szakkönyvet keres tudásbõvítésre, annak nem.